Under torsdagen träffade Johan Ahlberg från Fastbikes.se regerande mästaren i Pro Superbike, Freddy Papunen från Norrtälje. Det var då den Svenske Mästaren meddelade att han kommer att fortsätta sitt tävlande i Superbike med en BMW.

 

Efter en flerårig och framgångsrik satsning tillsammans med Kawasaki meddelade Freddy Papunen att han fortsätter att köra Superbike men att satsningen görs tillsammans med BMW.

- Jag har haft några fina år tillsammans med Kawasaki som bland annat resulterat i SM Guld och jag vill fortsätta mitt tävlande i Superbikeklassen men också möjligheter att tävla internationellt. BMW erbjöd mig ett synnerligen intressant upplägg inför detta år där såväl BMW Sverige och BMW Tyskland är involverade tillsammans med ett tyskt roadracing team som bygger tävlingshojarna varför det blev ett enkelt beslut. Hur årets säsong kommer att läggas upp blir klart inom den närmsta tiden och hela satsningen kommer att presenteras på MC mässan "På två hjul 2011"  i Stockholm den 27-30 januari där jag också kommer att premiärvisa min nya BMW racer, berättar Freddy Papunen.

- Vår strävan har hela tiden varit att kunna erbjuda Freddy ett tävlingsprogram som också innefattar internationell racing. Tillsammans med BMW har vi nu ett koncept som ger den möjligheten och i dagsläget arbetar vi frenetiskt på att få till de sista detaljerna inför säsongen så att vi kan presentera hela programmet vid MC Mässan, kommenterar Joakim Wiedesheim, chef för Team caWalli, som, bara timmar efter hemkomst från en välbehövlig semester, gav sig av till Tyskland för att knyta ihop de sista trådarna.