Tage Solberg är tillbaka på Superbikeracern igen efter den dramatiska kraschen på Anderstorp för tre veckor sedan.

Endast tre veckor har förflutit sedan Tage Solberg kraschade illa med sin Honda CBR1000 under den första SM-omgången i Superbike på Anderstorp. I samband med olyckan fastnade den norska roadracingföraren under motorcykeln i 170 kilometer i timmen och ådrog sig kraftiga brännskador.

- Det faktum att jag kan köra racet redan i helgen eftersom jag inte bröt några ben. Jag har fortfarande ont, men vi reser till Falkenberg och se hur kroppen känns, säger Tage Solberg.

Läkaren skakar på huvudet

Nu till helgen körs första omgången av Scandinavian Open (SO) i Superbike på Falkenberg i Sverige. Tage Solberg körde till sig andraplatsen förra året, men målet är satt högre i år.

- Jag kör för guldet i år. Det kommer att bli tufft, men det är viktigt för mig och inte förlora värdefulla poäng under säsongsstarten. Det är också därför vi åker dit trots att jag är skadad. Jag hoppas att skadan inte kommer att hindra mig från en bra position, fortsatte Solberg.

- Läkaren skakade på huvudet när jag sa att jag skulle köra motorcykel redan. Men jag tror att han skakade mest på grund av sporten jag sysslar med, skrattar Solberg.

Tage Solberg medger att han är spänd över hur körningen kommer att gå under dagens träning.

- Jag har inte kört sedan olyckan, så det ska bli intressant att se hur armen och knäet fungerar, men jag förväntar mig att det ska gå bra, säger han.

Normannens Honda fick också stora skador i samband med kraschen på Anderstorp. Den har nu reparerats, och Tage hoppas att han kan köra den i racet på söndag.

- När man går med sin arm i en mitella får man inte så mycket gjort, så jag måste tacka alla som har hjälpt mig att få motorcykeln körbar igen. De tog sina timmar, och de har gjort ett bra jobb, avrundar Tage Solberg.