Joel Marklund, den 17-årige roadracingtalangen från Kvicksund, fortsätter att göra avtryck i det brittiska roadracingmästerskapet. Här kommer Joels egna snabb rapport från helgens BSB på Donington Park i den stentuffa engelska Moto3-serien(Motostar).

Här följer Joel Marklunds egna rapport från helgen i BSB:

Kvalet
Under fria träningen var jag i topp 10 så jag hade stora förhoppningar för kvalet, jag gick ut och började få upp tempot när jag slog i ett gupp i sista kurvan och förlorade framhjulet. Så jag startade 23 i den första racet.

Race 1
Jag hade en bra start och klättrade upp genom loppet, många krascher hände under loppet och jag kom ikapp två förare och passerade dem på de sista varven av loppet. Jag lyckades komma in på en 7e plats från start i 23, nöjd med resultatet!

Race 2
Jag fick flytta upp på griden och började från 15 plats i race 2, en bra start lämnade mig med en grupp av 3 förare och jag började kämpa för 7:e plats. En av de tuffaste fighterna jag någonsin haft och jag fick en hel del uppmärksamhet på TV:n. Jag körde för tight i den sista kurvan och kom ut på gräset i 170km/h!, lyckligtvis lyckades jag hålla mig lugn och förlorade lite mot de andra förarna. Under de senare varven av loppet höll en långsammare förare upp mig och jag förlorade några sekunder till andra förarna. Jag avslutade som 10:a, lite besviken att jag inte kunde kämpa för en 7e-placering, men nöjd med de poängen jag fick då jag är nu 7:a i mästerskapet.