Förra veckan presenterade Kawasaki Superbike Racing Team helt nya 2011 års raceversion av Ninja ZX-10R på Nürburgring i Tyskland, före lanseringen av landsvägsmaskinen i början av oktober. Nu kan du se en film från presentationen.

 

{flvremote}http://files.evisor.tv/201009/13598.flv{/flvremote}

Många som sysslar med roadracing har ivrigt väntat på den nya raceversionen av Kawasaki Ninja ZX-10R och därför är Kawasaki Superbike Racing Team ytterst angelägna om att komma igång med nya Ninja ZX-10R.

fb_ninja_launch_1199

-Den nya racecykeln har varit efterlängtad av alla inblandade inom Superbikeracingen ett tag nu. PBM-teamet har kontinuerligt utvecklat och omstrukturerat modellen för att kunna utnyttja den nya cykelns potential maximalt nästa säsong, sa Steve Guttridge, Race Planning Manager hos Kawasaki Motors Europé.

fb_ninja_launch_1205

Ichiro Yoda, Kawasakis projektledare, bekräftade att racing är kärnan i den nya maskinens DNA: "Vi började utveckla denna motorcykel med slicks och racingspecificerad motor. Detta är ett annorlunda tillvägagångssätt än tidigare modeller. "

fb_ninja_launch_4154

Nästa chans världens medier får att komma i närheten av den spännande nya maskinen är vid den officiella presentationen av produktionsmodellen, under motorcykelmässan vid Köln i början av oktober. Fastbikes.se kommer vara på plats och rapportera.

fb_ninja_launch_4131

 

zx-10r-1

zx-10r-2

zx-10r-3

zx-10r-4