Yamaha har presenterat sina eldrivna prototyp-modeller för motocross, PED1 för fullvuxna och EKIDS för de yngsta.

PED1, som är en motocrossmaskin för fullvuxna, har en kraftenhet (Yamaha Smart Power Module) med en monocoque-struktur, som även fungerar som ram. Hos PED1 finner vi även möjlighet att välja mellan manuell eller automatisk växling, löstagbart batteri (Lithium-ion) för enkelt byte, och möjlighet att koppla ihop med en så kallad Smartphone, för kontroll och justering av vissa inställningar. Motorn är av borstlös växelströms-modell.

PED1 är 1900 millimeter lång, 758 millimeter bred och 1205 millimeter hög och uppges väga under 85 kilogram. I skrivande stund är motoreffekt och batterikapacitet okänt.

pic 005Yamaha EKIDS är en eldriven knattemaskin, som till utseendet påminner om Yamahas bensindrivna PW50 för de yngsta förmågorna.

Denna konceptmodell har en borstlös likströmsmotor från Yamahas elektriska EVino-skoter och har en särskild elektronisk styrenhet som ska vara utformad för barnsligt enkel manövrering. Den här lilla maskinen kan smidigt transporteras inuti din bil, och med fördel köras inomhus…

EKIDS är 1245 millimeter lång, 575 millimeter bred och 715 millimeter hög (inklusive styret), och matas av ett Lithium-ion-batteri. I skrivande stund är motoreffekt, batterikapacitet och vikt okänt.