Harley-Davidson Europe Ltd. inför en ny återförsäljarmodell i Sverige och tar från och med den 30 juni i år över både importen och distributionen av Harley-Davidson motorcyklar, delar och tillbehör i landet.

Harley-Davidson Europe Ltd. har under en längre tid arbetat strategiskt för att själva kunna ta hand om distributionen i respektive land.Sverige är ett av de sista länderna som har haft möjlighet att ha en egen distributör ända fram tills i år.

-Att vi, Harley-Davidson Sweden AB, fått förtroendet att fortsätta som distributör så här länge måste vi tacka våra fantastiska medarbetare och återförsäljare för. Vi har lyckats sälja flest H-D per innevånare av alla länder i världen under flera år,säger företagets VD, Tom Hammarberg.

Harley-Davidson Sweden AB kommer från och med den 30 juni i år att upphöra som distributör men fortsätter i sin egenskap av erfaren återförsäljare av Harley-Davidson-motorcyklar genom sitt dotterbolag ProBike.

-Framöver kommer vi att inrikta oss på våra ProBike butiker och planerna är att vi ska optimera verksamheten, med kunden i fokus och med ännu högre försäljningssiffror, avslutar VD Tom Hammarberg.

På vilket sätt förändringen kommer att påverka det nuvarande återförsäljarnätet i Sverige avgörs först efter en utvärdering som genomförs under årets andra hälft