Dåligt med luft i däcken? då kanske det är polisen som varit framme. Polisen i Karachi, Pakistan, verkar ha kommit på en unik metod för att förhindra brott. Under en och samma dag tömde tre poliser däcken hos omkring 100 olåsta motorcyklar på luft, och detta i vad som sägs vara i brottsförebyggande syfte.

Under tisdag eftermiddag tömde tre poliser från Boat Basin polisstation luften ur däcken hos cirka 100 motorcyklar som stod parkerade på parkeringen vid Dolmen City Mall. Poliserna menar att flytten skulle fungera som straff för de som lämnade sina motorcyklar olåsta.

Flera motorcykelpendlare samlades på parkeringen för att kontrollera sina motorcykeldäck på eftermiddagen.

-Vi fick veta att de flesta motorcyklar på parkeringen hade punkterats i samband med att vi lämnade vår kontorsbyggnad under en brandövning, sade Nashit Munshi, vars kontor ligger inne i byggnaden.

Munshi och hans kollegor var senare upptagna med att fylla sina däck med hjälp av en elektrisk luftpump, medan andra sågs dra sina motorcyklar till den närliggande däckverkstaden. Polisen tog också bort luftmunstycken från ett antal olåsta fordon, för att ägaren till fordonet skulle få sig en riktig tankeställare.

Nu får vi hoppas att svenska motorcyklister är mer noga med att stöldskydda sina motorcyklar, så att inte svenska polisen får för sig att inleda någon liknande kampanj…