För några veckor sedan fick spanska polisen i Barcelona en flotta på 30 stycken eldrivna BMW C evolution-skotrar. Nu har även polisen i Cagliari, på den italienska ön Sardinien, fått BMW C Evolution för att patrullera stadens gator med.

Under hösten 2013 öppnade BMW Motorrad upp ett nytt kapitel när det gäller transportering i städer, med lanseringen av den elektriska skotrarna C evolution. Nu har polismyndigheten hos den sardinska huvudstaden Cagliari bestämt sig för att dra nytta av fördelarna med BMW C evolution; den lokala polisen har försetts med femton exemplar av detta miljövänliga fordon.

Med en nominell effekt på 11 kW (15 hk), en toppeffekt på 35 kW (47,5 hk), en topphastighet på 120 km / h, och accelerationsvärden som överstiger många konventionella maxi-skotrar med förbränningsmotorer på 600 cc och mer, lär C evolution vara perfekt för användning i stadsmiljöer. Räckvidden uppges vara cirka 100 km mellan laddningarna.

De C evolution-skotrar somr polisen använder är i tekniskt sett samma som den civila versionen. Men polisens fordon har givetvis en del extra utrustning ,: såsom en sirén och signalutrustning.