BMW Motorrad och Alpinestars har meddelat att de inlett ett exklusivt samarbete i att skapa motorcykelkläder med innovativa säkerhetssystem. Den första produkten som är resultatet från detta samarbete kommer att vara en BMW Motorrad jacka som utvecklats gemensamt av BMW Motorrad och Alpinestars, i kombination med en airbag-väst som utvecklats med hjälp av Alpinestars teknologi. 

Den nya BMW Motorrad jackan, som är märkt av båda tillverkarna, kommer att finnas tillgänglig i både manliga och kvinnliga versioner och den officiella presentation av denna nyutvecklade airbag-jacka kommer att hållas senare i år.

alpinestarts valparaiso tech-air jacket

Airbag-västen är baserad på Alpinestars Tech-Air airbag-system, världens första självständiga airbag-system för landsvägsbruk som fungerar självständigt utan behov av sensorer som ska installeras på motorcykeln eller behov av att koppla en viss motorcykel till airbag-systemet som används av en viss förare.

alpinestars tech-air_vest_back

Detta innebär att airbag-västen i det här fallet erbjuder frihet att köra vilken motorcykel som helst på vilken typ av underlag som helst, när som helst och kan användas, vilket gör att föraren enkelt kan växla mellan motorcyklar.

alpinestars tech-air viper light jacket illus

Denna BMW Motorrad / Alpinestars airbag-jacka och väst erbjuder omfattande skydd, inklusive för överkroppen axlar, rygg och främre torson. Genom att införliva dess sensorer nära förarens kropp aktiveras airbagsystemet utan behov av att en trådlös signal måste sändas från motorcykeln.