Nollvisionen står i centrum på det årliga Tylösandsseminariet. I år tog Transportstyrelsen upp möjligheten att införa obligatoriska läkarkontroller för bilförare, för att identifiera personer som på grund av sjukdom, till exempel demens, inte längre bör köra bil. NTF tog tillfället i akt att lobba för möjligheten att införa obligatorisk syntest för alla körkortstagare över 45 år.

Under seminariumet var det flera personer och organisationer som var inne på samma spår, bland annat Infrastrukturminister Anna Johansson (S)

När du kommer upp i 40-årsåldern börjar din syn förändras. Ålderssynthet, eller att se suddigt på nära håll, påverkar alla förr eller senare. För många betyder det här att det är dags att börja använda läsglasögon.

I en debattartikel välkomnar NTF att Transportstyrelsen och infrastrukturministern öppnar för möjligheterna att införa regelbundna läkarundersökningar men vill gå ett steg längre för en ökad trafiksäkerhet. NTF vill bland annat att man tar tillfället i akt och även ser över möjligheten att införa obligatoriska syntester för alla körkortsinnehavare över 45 år.

Länk: LÄS HELA DEBATTARTIKELN HÄR