Trafikverkets hetsjakt mot oss motorcyklister fortsätter. Nu tar Sveriges Motorcyklister strid mot Trafikverkets hemliga 30-punktslista med fullständigt orimliga, diskriminerande och kränkande förslag som ska klämma åt oss som älskar MC-livet en gång för alla.

LÄNK: Skriv under idag för att stoppa hetsjakten på motorcyklister – och hjälp till att dra ut Trafikverkets hemliga 30-punktslista i ljuset!

 

Trots att det det är vi motorcyklister som tar smällen – när bilisten framför oss SMS:ar och glömmer att titta i backspegeln sitter vi oskyddade. Enligt försäkringsbolagen beror upp till 90 % av alla MC-olyckor på grund av slarv från biltrafikanterna – det är vi som drabbas – men ändå är det vi som pekas ut som skurkar av Trafikverket.

Trafikverket har lanserat en hemlig 30-punktslista riktad direkt mot oss som kör MC. Trafikverket vill bland annat:

• Att ägaren till en motorcykel ska straffas – oavsett vem som kör motorcykeln. Med andra ord: om någon stjäl din motorcykel och bryter mot lagen – då är det du som straffas.

• Samköra register med försäkringsbolagen – en integritetskränkande handling som aldrig skulle accepteras om det gällde bilister.

• Sist men inte minst vill de installera en regulator som stryper hastigheten på alla motorcyklar till max 130 km/h – något som vore helt otänkbart att införa på bilar.