Från och med årsskiftet sker det förändringar i Sveriges registreringsskylts-flora. En ny typ av registreringsskylt införs, nämligen tävlingsskylten. Tävlingsskylten har svarta tecken på en orange botten och kommer att tilldelas bilar och motorcyklar som används i tävlingssammanhang. På så kallade saluvagnsskyltar sker också några mindre justeringar.

Fordon som används i tävlingssammanhang är inte utrustade för ”normal” trafik. Fordonen saknar ofta grundläggande utrustning som krävs för att ett fordon ska få användas i trafiken idag. Samtidigt behöver dessa fordon ofta transporteras på allmänna vägar, till exempel en rallybil som behöver transportera sig själv mellan två specialsträckor i ett rally. Fordonen har därför dispens att få köras på vägarna i samband med tävling eller träning och skylten införs för att fordonen tydligt ska identifieras som ett fordon med speciella begränsningar i användandet. Idag finns cirka 5 600 tävlingsfordon i vägtrafikregistret, varav 3 600 är rallybilar och 2 000 är tävlingsmotorcyklar.

Alla ägare till ett tävlingsfordon kommer att få nya tävlingsskyltar utskickade under januari månad 2016. Skyltarna kostar 90 kr/styck och utbytet bekostas av ägarna. De gamla vita skyltarna ska förstöras.