De inkompetenta politikerna i Stockholms Stad tänker avskaffa gratis P-rutor för MC och moped. I andra storstäder i världen löser man trängselproblematik med att göra det enklare för fordon som tar mindre plats, men i Stockholm gör man tvärtom. Man har inte gjort någon som helst analys och konsekvensutredning. Man har heller inte lyssnat på de inkomna remissvaren från SMC, utan presenterar idag ett förslag till parkeringsreform som kan innebära katastrofala följder för pendlande tvåhjulsförare. Nu finns risken att detta sprider sig fler kommuner runt om i landet.

Det märkligaste med förslaget är att man vill minska biltrafiken och öka tillgängliga bilparkeringar med 15 procent. Ingenstans förklarar man hur detta hänger ihop med att införa P-avgiften för mopeder och motorcyklar med tusentals kronor per månad.

Motorcyklar och moped klass I ska betala lika mycket som en personbil om man parkerar i en ruta avsedd för personbil. Eftersom priset är identiskt finns ingen anledning för MC- och mopedägar att klämma ihop sig i samma ruta för att ge utrymme åt andra trafikanter.

LÄNK: MER OM DET NYA P-REGLERNA HOS SMC