I den sista officiella tävlingen för Husaberg Extreme Racing Team, Wildwood Rock Extreme Enduro i Australien, gjorde Graham Jarvis den extra minnesvärd genom att dominera tävlingen. Här kan läsa mer och se en film med lite sköna höjdpunkter...

Efter dubbelsegern i Ecuador var Australian Wildwood Rock Extreme sista racet för Husaberg Extreme Racing Team. Husabergs Jarvis och Gomez såg till att det blev extra minnesvärt med att köra till sig första respektive andra plats. Tredjeplatsen gick till den australiensiske Husabergföraren Mitch Harper.

Efter att återvänt till evenemanget för första gången sedan 2011 var Jarvis angelägen om att säkra sin andra seger i tävlingen, som också markerade hans sista tävling med Husaberg. Men efter att lagkompisen Alfredo Gomez satte den snabbaste tiden under prologen stod det klart att konkurrensen skulle bli stenhård. När väl racet var igång fick Jarvis sämsta tänkbara start på det tre timmar långa racet, samtidigt som Gomez tog täten. Efter att ha forcerat fram genom "flocken" passerade Jarvis spanjoren under det sjunde varvet. Väl uppe i täten fortsatte han att utöka sin ledning, och så småningom vann han racet med nästan sex minuters segermarginal.

Med Gomez slutade på andra plats medan Mitch Harper kom trea.

Dagens hårdaste förare var tveklöst just Harper, som gjorde tävlingscomeback efter sin allvarliga skada - han bröt ryggen under en träningskrasch i Sverige tidigare i år.

Till en början såg det inte något vidare ut då Harper var inblandad i en monsterkrasch under prologen, som resulterade i en knäckt hjälm, och eventuellt ett par brutna revben, noterades han för den 54:e tiden. Under racet jobbade sig 21-åringen stadigt upp genom startfältet och redan på det andra varvet låg han på 13e plats för att slutligen köra i mål som trea...

Wildwood Podium_lrg_01_445a111655

Wildwood Rock Extreme – topp-fem-resultat:
1. Graham Jarvis, 3:14:41.985 - 9 varv
2. Alfredo Gomez, 3:20:24.922 - 9 varv
3. Mitch Harper, 2:58:13.947 - 8 varv
4. Tim Coleman 3:17:21.211- 8 varv
5. Chris Perry 3:01:15.440 - 7 varv

Graham Jarvis fortsätter nu sin "världsturné" med sitt debutrace för Husqvarna i Roof of Africa. Alfredo Gomez kommer att starta sin första tävling med Husqvarna vid första omgången av Superenduro-VM i Liverpool under helgen.