KTM-föraren Jonny Walker inledde den fjärde och sista etappen i årets Red Bull Romaniacs med fem minuters fördel över titelförsvararen Graham Jarvis. Kort efter start drog Jonny på ett högt tempo som förstörde Jarvis alla förhoppningar på att hävda sin femte seger i tävlingen.

På de tämligen snabba spåren under förmiddagen utökade Walker sin ledning till nio minuter före att han hade kommit till servicestället halvvägs in på dagens etapp. Han pressade hårt, och höll Jarvis i schack för att sluta dagen som den nya kungen av Red Bull Romaniacs.

049d265ab3 Jonny Walker med Heinz Kinigadner och sin mekaniker Sebastien Fortanier.

-Jag är så exalterad över att ha vunnit denna seger. Det är ett race som det har tagit mig tre år att lista ut hur det bäst ska genomföras. Jag var nervös i morse - jag visste att Jarvis skulle ladda järnet - men jag höll mig kall och gjorde vad jag behövde göra. Det är underbart att ha vunnit, kommenterade en glad Jonny Walker.

Jarvis avslutade dag fyra på tredje plats för att sluta som tvåa i den extrema endurotävlingen.

-Hatten av till Jonny, han körde bra hela veckan. Jag gav mitt yttersta i dag, men jag kunde inte fånga honom. Jag är nöjd med andraplatsen. Jag gav allt jag hade, sa Graham Jarvis.

Kampen om den sista pallplatsen var ännu tajtare än kampen om segern. Blott 18 år unge sydafrikanen Wade Young hade nästan 20 minuter ledning över Paul Bolton. Men Bolton vägrade envist att ge sig, och under tävlingens sista racedag hade britten ett bra flyt i körningen och slutade som etappsegrare.

Lyckligtvis, för Youngs del, hade han fortfarande en marginal på fyra minuter vilket resulterade i hans första pallplats i Red Bull Romaniacs. 

-Jag kan knappt beskriva hur glad jag är just nu. Jag kom hit med en förhoppning om att i bästa fall nå topp fem, och att sluta med en tredjeplacering är helt otroligt. Jag har förberett mig enormt mycket för denna tävling och det lönade sig, kommenterade Wade Young.

Med Bolton på fjärde plats slutade en nackskadad Andreas Lettenbichler på femte plats.

 

För fler resultat: LÄNK…