Franske Husqvarnaföraren, Enduro 2-världsmästaren Pela Renet, vann sin fjärde raka seger i Gotland Grand National under lördagen.

Pela Renet startade som favorit efter att ha vunnit racet under de senaste tre åren. Inledningsvis fick Renet jobba extra hårt, efter att Svenske MX2-mästaren, norrmannen Even Heiby, tog starten. Pela tog över ledningen först senare under första varvet innan ett misstag gjorde att han tappade ledningen. Men bara för en stund.

Under varv två körde Pela åter upp i ledningen samtidigt som han och Even ökade tempot och utökade ledningen mot det jagande startfältet. Resten av gick smidigt och som planerat för Renet, och efter ett felfritt depåstopp öppnade fransmannen upp en bekväm ledning. Två timmar, 43 minuter och 5 sekunder efter startskottet körde Pela Renet i mål som segrare i GGN. Det är hans fjärde seger på raken, i lika många körda GGN - som var ett av de torraste Gotland Grand Nationals på många år.

Pela Renet: "Jag är verkligen glad över att ha säkrat en fjärde seger i Gotland Grand National. Det verkar som om detta race är som gjort för mig, och i år gick det mycket bra. Jag var tvungen att kämpa för denna seger eftersom jag begick några misstag under racet. Even Heiby tog starten och medan jag var bakom honom begick jag mitt misstag. Jag lyckades komma upp i ledningen, men han hängde med mig under två eller tre varv. Jag fann en bra rytm då, och hade ett perfekt depåstopp, och allt gick bra. Detta är aldrig en lätt tävling men villkoren i år var ganska bra. En del lera, och som alltid en massa stenar. Jag är mycket glad över att Husqvarna team återigen kunde få det vinnande resultatet. Jag skulle verkligen vilja komma tillbaka och tävla i Gotland Grand National igen nästa år. Det är ännu långt borta så vi måste se vilka andra tävlingar jag kommer att få köra, men det är en tävling jag tycker om och som är väldigt viktig för Husqvarna. Jag kommer att göra allt jag kan för att vara här igen nästa år för att försvara min titel. "

Elit Damer vanns av Frida Östlund, före Emmily Smalsjö och Katrine Rye-Holmboe.

Junior 15-23 vanns av Jimmy Wicksell, före Niclas Lindberg och Oskar Olsson.

Seniorklassen vanns av Jimmie Allen, före Tomas Persson och Jonas Karlström.

Gotland Grand National 2014

1. Pela Renet (Husqvarna) 2: 43,05

2. Mats Nilsson (Yamaha) 2: 46,35

3. Mats Åkerblom (KTM) 2: 47,36

4. Jonas Karlsson (KTM) 2: 50,30

5. Anders Eriksson (Sherco) 2: 50,54