Efter en tids frånvaro från MotoGP-cirkusen, kommer nu uppgifter om att Suzuki planerar att testa sin nya 1000-kubiks MotoGP-racer mot Honda, Yamaha och Ducati i flertalet officiella tester i Europa under säsongen. Detta för att göra sig redo inför en comeback med två fabriksförare under 2014.

Enligt officiella uppgifter har man inte fattat något officiellt godkännande för en Suzuki-comeback i MotoGP. Men Suzukis racingavdelning jobbar på stenhårt, övertygade om att det kommer att bli en comeback under 2014. Just nu pågår intensiva tester,

Medan det finns vad Fastbikes.se känner till ännu inget godkännande för en återgång på styrelsenivå ännu är Suzukis race avdelning trycker på med sin nya 1000cc projekt som för närvarande omfattande tester och utvecklingsarbete som leds av tidigare raceföraren Nobuatsu Aoki.

Så sent som i februari avtäcktes en helt ny Suzuki-racer med en helt ny motor och ett nyutvecklat chassi jämfört med motorcykeln som tidigare har testat under ett års tid i Japan. Om testerna går som tänkt är planen att den nya MotoGP-cykeln ska få sin europeiska debut under ett test på Spanska Catalunya-banan i mitten av juni.