Jorge Lorenzo har vunnit sitt andra raka Grand Prix, efter att han vann helgens GP på den italienska Misano-banan under söndagen. Den regerande MotoGP-mästaren, som tog ledningen redan i början, kontrollerade tempot samtidigt som mästerskapsledaren Marc Marquez tog sig förbi Dani Pedrosa upp till andra plats.

Misano World Circuit Marco Simoncelli har levererat ännu ett härligt resultat för Lorenzo som nu har blomstrat vid den Adriatiska banan under tre år i rad. Segern är den 49: e i hans karriär och 28:e i MotoGP. Från andra startplats tog Lorenzo ledningen när pole-föraren Marquez tappade till tredje plats under det första varvet. Marquez satte senare upp ett högt avslutningstempo under andra halvan av loppet, efter att han vid detta skede låg på fjärde plats. Snart hade han tagit sig förbi både Valentino Rossi och Dani Pedrosa. Men de två Honda-förarna engagerade sig i en intensiv kamp, samtidigt som Lorenzos marginal uppe ledningen ökade, och han slutligen kunde passera mållinjen först av alla.

Marquez mästerskapsledning är nu 34 poäng med fem lopp kvar att köra, medan Lorenzo har avancerat upp i nivå med Pedrosa på andra plats. Rossi och Monster Yamaha Tech3 s Cal Crutchlow är de enda två andra förare som rent matematiskt fortfarande har chansen att köra till sig titeln, där den italienska föraren slutade söndagens race på fjärde plats, medan engelsmannen tappade ner till sjätte plats på sista varvet bakom LCR Honda MotoGP:s Stefan Bradl. GO & FUN Honda Gresinis Alvaro Bautista var sjua (har körde till sig sitt livs första pallplacering i MotoGP här på Misano förra året), medan Ducati Team:s Andrea Dovizioso kom åtta, och spöade således lagkamraten Nicky Hayden och Ignite Pramac Racings Michele Pirro.

11e-platse var för Tech3 s Bradley Smith, medan Colin Edwards (NGM Mobile Forward Racing) var den främste CRT-föraren med sin 12:e-plats, en position före Aleix Espargaró som, från en imponerande sjätte startplats , låg fyra under varv 1 men straffades med en "ride-through" för sin tjuvstart.

MotoGP fortsätter med deltävling 14, Gran Premio Iveco de Aragón , på Motorland Aragon i nordöstra Spanien den 29 september.