Dani Pedrosa vann helgens MotoGP på Sepang i Malaysia, vilket var den spanske Hondaförarens tredje seger för säsongen. Teamkompisen Marc Marquez avslutade på andra plats efter en nervkittlande duell med spanske Yamahaföraren Jorge Lorenzo, som slutade på tredje plats.

Med fyra race kvar att köra för säsongen 2013, markerade Sepang det första racet av en trippel - som nästa helg tar MotoGP-cirkusen till Australien, före det är dags för racing i Japan under den sista helgen i månaden.

Under lördagen stormade Marquez fram till sin fjärde raka pole position, samtidigt som MotoGP-rookien kom allt närmare en historisk titelseger.

Pedrosas seger är hans första under nästan fem månader. Han har inte stått på toppen av pallen sedan Le Mans i mitten av maj. Han missade precis att ta ledningen när Lorenzo svepte upp i täten inledningsvis, men tog sig förbi Lorenzo i slutet av första varvet. Därefter blev Lorenzo inblandad i en intensiv kamp med Marquez, som slutligen gjorde den avgörande omkörningsmanövern vid kurva 14 med drygt 11 varv kvar att köra. Under tiden hade Pedrosa utökad ledningen och kunde slutligen köra hem sin andra seger i följd på Sepang.

Resultatet innebär att alla tre på pallen rent matematist har möjligtheten att vinna titeln i årets MotoGP, men Marquez är den enda föraren som kan göra anspråk på titeln redan på Phillip Island nästa helg. Skulle han göra det, så blir den 20- årige katalanska föraren den första rookien att vinna den högsta klassen inom roadracing på 35 år.

Utanför topp tre på Sepang fick flerfaldige GP-mästaren Valentino Rossi uppleva en något ensam resa till fjärde plats, före Alvaro Bautista, som hade en tuff kamp med sjätteplacerade Cal Crutchlow, där spanjoren (Bautista) nu flyttar upp till sjätte plats i mästerskapet, före Stefan Bradl som tvingades stå över racet på grund av en bruten fotled. Bradley Smith och Andrea Dovizioso var sjua och åtta, framför Aleix Espargaró och Yonny Hernandez.

Omgång 16 av 18, Tissot Australian Grand Prix , kommer att äga rum nästa helg. Då kommer vi eventuellt få se Marc Marquez bli den yngste MotoGP-mästaren någonsin.