Suzuki kommer med den glädjande nyheten om att MotoGP-testförare Nobuatsu Aoki gör en stark återhämtning från sin läskiga höghastighetskrasch under förra månadens Suzuka 8-timmars Endurancerace i Japan. Som det verkar kan han återuppta sitt testarbete redan så tidigt som nästa månad.

Den 42 år gamla förare, som var en del av det legendariska Yoshimura Suzuki-teamet vid sidan av tidigare GP500-världsmästaren Kevin Schwantz och tidigare japanske mästaren Satoshi Tsujimoto, räknar med att kunna ta bort gipset från sin hand snart och påbörja rehabiliteringen.

Aoki, som nyligen fick en Suzuki-flagga med ”krya-på-dig-meddelanden” från personalen hos Suzuki Motor Corporation och företagsledningen kommenterar: "Jag är ivrig att bli av med gipset så snart som möjligt, men jag måste vara försiktig med det brutna fingret och inte stressa på processen. Det var underbart att få alla lyckönskningar från Suzuki nyligen, vilket verkligen fick mig på bättre humör; det är underbart att ha detta stöd från så många goda människor. "

Beroende på hur läkningsprocessen går, kan Aoki i bästa fall komma att vara tillbaka på motorcykeln senare denna månad under en privat test i Japan och om allt går bra där, kommer han kunna vara med vid nästa europeiska Suzuki MotoGP-test i september.