Tvåfaldige MotoGP-mästaren Casey Stoner har genomfört vad som uppges vara ett framgångsrikt test på Sepang-banan i Malaysia med Honda Racing Corporation.

Casey inledde sitt testschema på den 5.543 kilometer långa Sepang Circuit – 75 kilometer söder om Kuala Lumpur - på torsdag förmiddag. Korta regnskurar avbröt testarbetet under samtliga tre testdagar, men Casey kunde trots detta genomföra alla tester enligt plan.

Casey tillbringade tid på både 2014- och 2015 års RC213V-maskiner, och jämförde chassin och analyserade nya varianter som tagits med till detta test av HRC. Han testade också nya bromsar från Brembo och ett antal andra testkomponenter. Ingenjörerna drog också fördelen av att ha Casey på plats på Sepang, som fick äran att testköra några varv med årets Suzuka 8 Hour Honda CBR1000RR.

Casey Stoner kommenterar: ”Sammantaget har det varit ett bra test, mycket positivt och vi fick mycket gjort! Den första dagen arbetade vi på grundinställningarna och testade några småsaker innan regnet kom och vi var tvungna att sluta. Sedan, under dag två, tillbringade jag mycket tid med att chassi-jämförelser mellan förra årets och årets motorcykel, och jag testade också olika varianter av chassit. Brembo hade med några nya aluminium-bromsok som vi testade och Honda hade flera andra testartiklar som vi lyckades testa innan regnet kom igen. Den sista dagen bekräftade vi några känslor från gårdagen och testade några elektronikpaket samt några olika fjädringskomponenter. Att köra CBR var väldigt annorlunda, jag har aldrig riktigt kört den typen av motorcykel, växlingen, körställning, motoreffekt, viktförhållandet med mera var ganska svårt och det tog ett tag att vänja sig. Efter ett par vändor hade jag fått mer förståelse och kunde ge lite feedback. I allmänhet var det mycket roligt och jag njöt då bakändan klev ut på sniskan!".