Han har nyligen kommit hem från Zolder, Belgien och det med ett färskt kontrakt påskrivet. Suzukitalangen Jesper Jönsson är nämligen klar för Vamo Racing, ett belgiskt motocrossteam som satsar på en tremannatrupp i EM-MX2. Här berättar han mer...

- Det gick bra vid de avslutande EM-deltävlingarna den här säsongen så de hade haft koll på mig. Vid EM-avslutningen kontaktade de mig och vi hade även ett snack i samband med lag-VM, förklarar Jesper Jönsson som den gångna säsongen hade en något ryckig inledning på grund av en skada han ådrog sig i samband med SM-premiären.

Tillsammans med slovenen Peter Irt och belgaren Wietse Brackman utgör Jesper Jönsson således trion som ska visa framfötterna i EM.

- Allt blir lättare till kommande säsong. Jag flyger ned till deltävlingarna och behöver bara fokusera på att köra så bra som möjligt. Det ska synas i resultatlistorna också, poängterar Jesper Jönsson med eftertryck.

Suzukistjärnan Jesper Jönsson kommer att köra med Vamo-teamets produkter gällande motorer och fjädringskomponenter. Men det är inget som oroar honom det minsta.

- Jag har varit nere i Belgien i tre veckor och testat ut både motorer och fjädring och allt har fungerat hur bra som helst. Det är stor skillnad mot det jag har kört på tidigare, säger Jesper Jönsson.

Tanken är att Jesper Jönsson ska flytta ned till Zolder, Belgien för att bosätta sig där under vårsäsongen.

- Vi har inte riktigt bestämt oss än men förmodligen blir det även över sommaren, hälsar Jesper Jönsson som nu tar ett steg närmare hans drömmål – VM i motocross.