I helgen var Elin Mann i Bulgarien och körde årets första VM-deltävling i motocross. Här kan du läsa hennes egen rapport från tävlingen.

Min försäsongsträning har bland annat bestått av tre månaders crossträning i Spanien och tre veckors körning i Tyskland samt massor av kondition och styrka.

I helgen flög jag till Bulgairen för att få köra mot de bästa tjejerna i världen. Jag har satsat och tränat stenhårt inför denna säsongen men det hade tydligen de andra tjejerna också gjort för motståndet var tuffare än någonsin!

DSC_7134

På lördagens tidskval blev jag sjua, cirka fyra sekunder efter. Det kom lite regn på förmiddagen så banan var svårkörd. I första heatet på lördagen gjorde jag en dålig start, jag körde ganska snabbt upp mig till åtta och låg på den placeringen i resten av heatet. På söndagen var det soligt och cirka 20 grader varmt. I andra heatet gjorde jag en bättre start men halkade så småningom ner till sjua och det blev min placering i mål.

Totalt blev jag åtta i helgen och fick ihop 27 poäng. Jag är besviken att jag inte lyckades bättre så i Portugal om fem veckor satsar jag på revenge.

 

Här är ställningen topp 10:

1. Stephanie Laier, Tyskland, 50 poäng

2. Chiara Fontanesi, Italien, 42 poäng

3. Maria Franke, Tyskland, 38 poäng

4. Livia Lancelot, Frankrike, 33 poäng

5. Ashley Fiolek, USA, 33 poäng

6. Larissa Papenmeier, Tyskland, 33 poäng

7. Nathalie Kane, England, 30 poäng

8. Elin Mann, Sverige, 27 poäng

9. Elien De Winter, Belgien, 21 poäng

10. Marielle De Mol, Nederländerna, 20 poäng

 

Fullständiga resultatlistor finns här:

www.motocrossmx1.com

 

Jag har lagt upp nya bilder i mitt galleri på www.elinmann.se

 

På fredag-söndag kommer jag att vara i Vimmerby på ett tjejläger som jag och Sofia Johansson håller i. Helgen efter det är det SM premiär i Kristianstad.

 

Vi hörs snart igen!

Vänlig hälsning,

Elin Mann