Det skulle bli skönt att komma till en bana som man hade vart på förut och kunna slappna av lite mer.  Man fantiserar om hur banan ser fin ut, lite hårt vattnad men annars helt kanon. Men hårt vattnad var det minsta man kunde säga om Loket denna helgen, förvisso blev den hyfsat fin till heaten men väldigt svårkörd.

Denna helg började väldigt stelt och osäkert men blev sen en ganska bra helg. På träningen kan jag lova att det var vatten och lerigt. Och såphalt, och därav gick det stelt men körde ganska bra ändå och var 18e på fria träningen. Gjorde lite ändringar på hojen till tidskvalet och hoppades på ett bra sådant.

Men detta blev "hax kalopps" inget bra alls, spände mig som jag vet inte vad, körde inte alls bra, och inte bara det, utan jag förlorade 4 placeringar under de 20 sista sekunderna. Då kan ni dra slutsatsen att det torkade upp fort och det gällde att ta sitt varv vid rätt tillfälle, jag tog mitt 1 minut för tidigt, det sjuka är att det kan vara det som skiljer 10 placeringar. Inte bara att banan torkar upp utan också att 3 nya spår på banan dyker upp och det gör att du kan vinna 1 sekund, framförallt i VM så gäller det att vara iskall! Där av den missen, så skulle jag få välja som nummer 34 på söndagen, inget bra startspår men vem vet det kan ske saker ingen räknar med.

Söndag var det sol och vädret hade ändrat sig, och då visste man att banan skulle torka upp. Det kvittar hur lerigt det kan vara men det torkar alltid upp. På träningen hade jag inte riktigt kommit ur det där stela ännu men i slutet av den träningen så började det att likna något. Jag var i alla fall 31a på fria träningen, men jag är raceförare och det bästa skulle komma!

Första racet blev ett heat i rätt riktning, fick ett riktigt dåligt startspår så jag var iväg bland dom sista, men jobbade upp mig till 22a. Helt okej heat som kändes bra i kroppen med bra flyt. När jag hade häng på poängplats så blev jag getingstucken mitt i heatet och kommer av mig lite grann i ett par varv. Jag kände att jag har definitivt fart för poäng!

Nästa race blev inget bra resultatmässigt efter en krasch på första varvet där jag kickade i 2 minuter, men om man körde i samma speed som de som ligger 12-15a då kör man bra och det var precis det jag gjorde under hela heatet.

Banan var inte att leka med, hålig och lurig, så man var tvungen att tänka smart. Så jag är nöjd med helgen i alla fall, allt som allt. Det blir bara roligare och roligare att sitta på hojen efter allt strul i år, och framför allt roligare och roligare att vara med i VM-cirkusen!

Jag tackar alla som var med mig i helgen (farsan Kent, Syster Josefin, flickvänn Natalie och så klart min mekaniker Jeremy!

 

MVH Alex Eriksson HM Plant KTM UK ReedBull / Effectum racing sports/KTM Scandinavia