Alex Lundh och teamet åkte till England med förhoppningar om nya poäng. Alex har aldrig tidigare kört på Donington Park så målet med fredagen var att lära sig banan. Allt gick enligt planen,och plockade ytterligare poäng. Här kan du läsa hans rapport från racet.

Alex gillade banan och den nya framgaffeln som Öhlins tagit fram fungerade utmärkt. Under lördagens kval fick Alex upp farten ordentligt och kvalade in på en 15:e plats av 30 förare, endast ett fåtal tiondelar av en sekund fram till topp 10.

 

Träningen under söndagsförmiddagen gick bra Alex var 13:e snabbast i kyliga förhållande med endast fem grader i luften. Cresto Guide föraren hade en bra känsla inför racet och hade topp 10 som målsättning.

 

När det var dags för race hade temperaturen stigit något vilket gjorde förhållandena avsevärt mycket bättre. Starten gick bra men in i den första kurvan körde Alex ihop med en annan förare och var riktigt nära krasch. I och med denna incident halkade Alex ner på en 23:e plats. Siktet var nu inställt på att avancera genom fältet så snabbt som möjligt. Efter ett antal varv var han uppe på 15:e plats och närmade sig gruppen framför honom. Det blev många håriga omkörningar under racet för Alex del som efter 22 hårda varv korsade mållinjen på en 10:e plats! Vann racet gjorde Italienaren Luca Scassa före teamkollegan Chaz Davies från England, den sista pallplatsen tog Gino Rea även han Engelsman.

 

Alex:

-När jag rullade ut för race idag kände jag mig riktigt taggad! Körningen hade fungerat fint hela helgen och hojen fungerade perfekt. Jag gjorde en riktigt fin start och knep några placeringar direkt. Väl in i första sväng va det rejält trångt, detta resulterade i en liten sammanstötning med en annan förare och jag förlorade tyvärr väldigt mycket tid där. Det kändes som hela startfältet passerade mej men som värst låg jag på 23e plats! Nu började jakten på nytt och jag kunde avancera igenom fältet ganska lätt. Det blev en hel del tuffa omkörningar men i den här sporten får man inte vara blyg. När jag passerade mål linjen på sista varvet konstaterade jag att min uppkörning var ganska lyckad och jag är 10:e i mål!

-Eftersom topp tio är målet för 2011 så är jag ganska nöjd med racet. Nu gäller det att ladda batterierna inför nästa race som går på anrika Assen. Det är min favoritbana och jag hoppas på att kunna göra ett bra race där!