Under helgen deltog Alexander Lundh i Supersport 600-VM på Imola .Här rapporterar han från den suveräna VM-helgen som slutade med tekniksk haveri.

Efter att ha varit topp tio hela helgen utom på ett pass med en sensationell 5:e plats på första kvalet, slutade Alex bästa race någonsin med ett tekniskt haveri med 5 varv kvar att åka.

Alex hade då börjat bygga upp ett försprång till James Ellison som senare slutade på 6:e plats.

Racetiden hade varit endast 20 sek från segraren Fabien Foret, tvåa blev Sam Lowes med Broc Parkes på tredje.

Teamet hade fått bra fart på motorn till denna helg och chassie inställningarna stämde från början. Alex kunde visa att han hör hemma i topp tio när allt fungerar.

I mästerskapet leder Chaz Davies med 171 poäng före Fabien Foret 136 poäng med David Salom 123 poäng på tredje. Alex tappade nu till 17:e med 24 poäng.

Alex:

Denna helgen har min körning fungerat skitbra, hojen är snabb och fjädringen var klockren. Enda problemet var att hitta rätt drevning, det är alltid i någon sväng det inte passar. Detta var min bästa helg i karriären fram tills att kopplingen sade upp sig. Starten var bra och jag låg 11:a i början men var tvungen att släppa till 13:e efter ett framhjulssläpp. Jag fastnade bakom Iannuzzo som sitter på en riktig raket och bromsar senare än sent, när jag väl kom förbi Iannuzzo och Quarmby så ökade jag tempot och jag kunde bygga upp ett försprång till Ellison som närmast jagade mig. Det känns för jävligt när 6:e platsen så gott som var min så som racet utvecklades. Nu drar vi direkt till Magny Cours där vi kör redan nästa helg och då ska jag ha revansch..

/Alex

Cresto Guide Racing Team