Suzukiföraren Josh Brookes laddar för att göra sin debut i landsvägs-roadracing vid årets upplaga av North West 200 i maj, tillsammans med teamkompisen Guy Martin.

Den brittiska föraren, som kom tvåa i 2012 års brittiska superbikemästerskap har tydligt visat att han är ett ivrigt fan av landsvägs-roadracing sedan han anslöt till teamet under 2011, och han har tidigare gjort klart att han för avsikt att ställa upp i årets Isle of Man TT i juni.

Brookes kommenterar det hela: "Northwest 200 är ytterligare en "ruta" som jag vill kryssa i under min racingkarriär, och dessutom är det en lokal tävling medan jag är baserad i Nordirland, det kommer att bli en spännande plats för min debut i landsvägs-roadracing. Under de senaste dagarna har jag många gånger fått frågan om vad min förväntning är, men tills jag begett mig ut och provkört på de allmänna vägarna med alla dess märkliga hinder som exempelvis cirkulationsplatser, vet jag inte vad som väntar.

"Självklart mitt huvudsakliga fokus den här säsongen att vinna det brittiska mästerskapet i Superbike, men som den tävlingsmänniska jag är vill jag givetvis prestera bra under min debut i North West, och tillsammans med grabbarna i Tyco Suzuki-teamet, tror jag att jag har de bästa maskiner och uppbackning att lyckas med det. "