Idag äger provkörningen av BMW S1000RR rum på Portimao i södra Portugal. Johan Ahlberg från fastbikes.se är på plats och har precis kört ett par snabba varv tillsammans med bland annat Nate Kern. Ruben Xaus är också på plats. Efter ett antal varv kan jag avslöja att det är en oerhört lyckad maskin som jag gillar skarpt. Nu kan du läsa första intrycken och se en film där Johan berättar lite mer om motorcykeln. Inom kort kommer du kunna läsa provkörningen av S1000RR här på fastbikes.se

 


Johan Ahlbergs första intryck om BMW S1000RR:

Första intrycket är att S1000RR är en sjukt häftig sportmotorcykel. Inledde körningen med körprogramet "Rain" valt, trots att det är varmt, torrt och skönt. Med det läget valt kunde jag koncentrera mig fullt på körningen och bara njuta av systemets extremt häftiga funktion. Och jag måste säga att jag är imponerad över hur pass bra BMW har fått alla system att lira ihop.

ABS-funktionen hos bromsarna fungerar så bra att jag snabbt blir bortskämd och då och då känner jag hur motorcykeln ålar in i böjen. Bromsverkan är mycket bra, liksom bränsleinsprutningens funktion. Den är extremt fint avstämd utan en massa ryck och andra konstigheter vid förändringar hos gasreglaget.

 

För min 183 centimeter långa kropp är körställningen rymlig och mycket bra. Min körstil gör att jag flyttar runt en hel del på maskinen, och här kan jag göra det utan minsta problem. Samtidigt som körställningen givetvis är sportigt framåtlutad är den ändå avslappnad och bidrar till en avslappnad körning.

 

Motorn är hur läcker som helst. Den fullkomligt pumpar ur sig kraft. Med nerlägg ser DTC till att jag inte gasar för mycket, utan kan koncentera mig på spårvalen och nästa böj istället. Och när jag rätar upp motorcykeln ut ur en böj får jag njuta av dess kraft i fulla drag. Och med körprogram "Sport", "Race" eller "Slick" öser motorn fullkomligt ur sig kraft vid gaspådrag. Underbart är bara förnamnet!

 

Inom kort kommer du kunna läsa mer om BMW S1000RR här på fastbikes.se. För nu ska jag ut och köra lite mer...

 

{wmv}BMW-s1000rr-portimao{/wmv}

OBSERVERA ATT KAN DRÖJA EN STUND INNAN FILMEN STARTAR

(klicka på den fyrkantiga symbolen i spelarens nedre högra kant för helskärmsläge)

 

Alternativ film med aningen sämre bildkvalitet och FLV-format

{flv}BMW-s1000rr-portimao{/flv}