Nu börjar det närma sig start för 2010 års Dakarrally, som precis som i år kommer att köras i Sydamerika, med start och mål i Buenos Aires, Argentina. Thomas Berglund från Vallentuna kommer att köra rallyt för tredje gången i ordningen och målet är att komma i mål som en av de tio främsta. Johan Ahlberg från fastbikes.se var ute och kollade in läget inför transporten söderöver. Se filmen där Thomas berättar lite mer om sin rallykittade KTM och sin satsning.

År 2007, då Dakarrallyt fortfarande kördes i Afrika, körde Thomas Berglund, som till vardags tjänstgör som kapten på Svea Livgarde, i mål på en 19:e plats totalt. Året därpå ställdes rallyt in på grund av terroristhot. Detta ledde i sin tur till att rallyt i år flyttades till Argentina och Chile i Sydamerika. Thomas Berglund var med i rallyt, och låg på en femtonde plats då han under tionde sträckan skadade nacken i en omkullkörning och valde att kasta in handduken. Nu är han på gång igen.

Förra veckan transporterades servicebilen och Thomas motorcykel ner till hamnen vid franska Le Havre för vidare transport över till Buenos Aires i Argentina, där starten kommer att äga rum på nyårsdagen.

 

Läs mer om Thomas Berglund HÄR

 

SE INTERVJUN DÄR THOMAS BERÄTTAR LITE MER...

 

Film i Quicktime-format (

{mov}dakar-berglund{/mov}

OBSERVERA ATT DET KAN DRÖJA EN STUND INNAN FILMEN BÖRJAR SPELA

Film i Flash-format

{flv}dakar-berglund{/flv}

 


Se inslaget i Sportnytt om Team Scandinavia inför 2009 års Dakar

{flvremote}http://www0.c00928.cdn.qbrick.com/00928/kluster/20081205/SP-081205-DAKAR.flv{/flvremote}

(Foto: Per Frisell)