Dakarrallyt inleds på nyårsdagen i Bueons Aires. Från svenska håll kommer Thomas Berglund och Annie Seel att tävla med motorcykel. Dessutom ingår norrmannen Pål Anders Ullevålseter i Team Scandinavia tillsammans med Thomas. Häromkvällen sände TV4 ett inslag med Annie Seel som laddar för fullt inför sitt livs fjärde Dakarrally, och nu kan du se inslaget här på fastbikes.se. Givetvis kommer fastbikes.se följa svenskarna i Dakarrallyt med stort intresse.

 

-Gammalt är bäst, så jag kör åter KTM 525, numera kallad “Super Rocket”, i franska team Meca’System som är proffsiga och jag litar på. Vi kommer faktiskt vara det största teamet i Dakar med tio startande motorcyklar plus fyra fyrhjulingar, berättar Annie Seel.

-Eftersom min budget krympte med världsekonomin, har jag “re-motorcyklat” min gamla mc från Dakar 2007. Fast med en ny motor från KTM-fabriken och fräscht kit från Meca kommer den ändå gå som en raket. Men den har krympt fysiskt, både vikt och storlek är anpassad för sydamerikas varierande terräng, eller rättare sagt för min litenhet, fortsätter Annie.

-Stort tack till alla som hjälpt mig till start, speciellt Team Meca’System, Elmborgs Tandvård, Lindroths Maskin, DekkPartner/Michelin och KTM, avslutar Annie.