Chris Pfeiffer stuntar för glatta livet

Stunting for Life

När det gäller freestyle är Chris Pfeiffer i en klass för sig. 38-åringen från Halblech i Tyskland kör en BMW F 800 och har vunnit de tre senaste europeiska Stuntman Riding-mästerskapen, de senaste två Streetbike Freestyle-VM som körs inomhus och den världsberömda Stuntwars-tävlingen i USA. Ett ständigt resesällskap för Chris har under de senaste fyra åren varit Bernd Hupfauf, en österrikisk TV- och videoproducent. Han har dokumenterat Chris varje rörelse inför en ny DVD - Stunting for Life - vilken ger en unik inblick i Chris Pfeiffers adrenalinladdade värld.

För övrigt har Chris dessutom turnerat över hela världen med sin Red Bull-show och visat upp sina konster inför tusentals unga extremsport-fans. De har kunnat bevittna iögonfallande och "haktapparaktiga" stunt på exotiska platser över hela Europa, Amerika, Afrika, Asien och Australien. För Bernd som samproducerat denna DVD med Chris har det känts som ett passionerat förhållande, och han anser att den färdiga produkten helt fångar Pfeiffer i ett nötskal, hans beslutsamhet att pressa gränserna för freestyleåkning och hans fantastiska livslust som gett honom många fans världen över, liksom den beundran och respekt av sina jämnlikar i stuntkretsar.

"Det har varit en lång resa för oss att göra denna DVD, men vi är verkligen nöjda med resultatet," säger Bernd, som också är Chris ombud. "Jag vet att han är i en klass för sig när det gäller hans förmåga att hantera en motorcykel, men även vad gäller hans shower och kreativitet. Därför ville vi vara säkra på att detta återspeglas så bra som möjligt i DVDn Stunting for Life. Vi har tagit oss igenom mer än 100 timmar av oredigerade filmklipp som tagits under de senaste tre och ett halvt åren. Från detta har vi sedan valt de allra bästa bitarna för DVDn, ett material som tog oss mer än sex månader att redigera."

chris2

Och verkligen, denna DVD innehåller mer än 80 minuter actionscener från Chris resor, shower, uppträdanden och tävlingsframträdanden. För de som endast har sett fotografier av Chris i aktion erbjuder denna DVD en blandning av spänning, ljudupplevelser, mod, styrka och skicklighet för att finslipa och lyckas med ett nytt trick, samt gravitatonstrotsande kombinationer av trick som lika mycket syftar till att ge häpnadsväckande spänning och underhållning. En av de många höjdpunkterna på DVDn är att se olikheter i reaktionerna från alla de kulturer som besökts över hela världen, från de hövliga applåder Chris mottog i Japan till den hysteri han upplevde från publiken i Nigeria.

För Chris var det en dröm som gick i uppfyllelse när han efter flera år slutligen fick se den färdiga produkten: "Jag är nöjd med slutresultatet eftersom jag vet hur mycket hårt arbete som har lagts ned på att få detta att hända," säger han. "Det är märkligt att se de senaste tre och ett halvt åren av ditt liv skickligt redigerat till 80 minuter film, men det har varit en fantastisk tid och jag tror att det tydligt kommer fram i den här DVDn. Jag hoppas motorcyklister och freestyle-fans njuter av resan så mycket som jag har gjort!"

chris3

"CP - Stunting for Life" kommer att finnas till försäljning från och med idag den 1 december hos alla BMW motorcykelåterförsäljare över hela världen. Priset ligger på 29.90 Euro (24.95 dollar i USA) eller lokal motsvarighet. DVDn kan efter detta datum också köpas i webbshoppen på www.chrispfeiffer.com.

{morfeo 2}

SE TRAILERN PÅ "STUNTING FOR LIFE"

LÄNK TILL FILMEN