Efter vad som uppges vara ett framgångsrikt 2017 utökar KTM Scandinavia nu sitt återförsäljarnät och välkomnar Northbike till den orange familjen som består av cirka 50 återförsäljare i Sverige, Norge och Danmark.

Northbike-koncernen jobbar redan med deras nysatsning som precis påbörjats i Sundsvall och det kommande nybygget i Umeå. Nu har båda parter kommit överens om ett samarbete som sträcker sig in i framtiden.

- KTM står för köregenskaper, design och attityd på ett sätt som bevisligen passar de svenska MC-åkarna väldigt bra, och vi ser stora möjligheter med att Northbike nu kliver in i vårt återförsäljarnät och stärker upp norra östkusten, säger KTM´s VD Anders Sarbäcken.

Northbikes sortiment inkluderar idag snöskotrar, fyrhjulingar, vattenskotrar, mopeder och motorcyklar. Under början av 2018 kommer företaget att smygstarta med ett modellprogram på cirka 10 KTM-modeller för att sedan utöka sortimentet när de nya anläggningarna färdigställs.

- KTM är ett offensivt märke som passar väl in i vår framtid, berättar Jonas Olert, VD och koncernägare för Northbike. KTM:s image och profil passar Northbike väldigt bra. Den är modern, attraktiv och presterar alltid på en hög nivå.

- Jag tycker det här är jättespännande, och vi kommer självklart se till att det finns spetskompetens för KTM hos både säljare och verkstadstekniker när vi kör igång, avslutar Jessika Häggling, platschef Northbike Umeå.