Förra veckan kunde vi presentera Z1-inspirerade Z900RS, som Kawasaki presenterade på Tokyo Motor Show. Under tisdagen valde Kawasaki EICMA för att presentera ytterligare en modern klassiker – Z900RS CAFÉ.

LÄNK: KAWASAKI Z900RS

Genom att anta stilen av en modern klassiker, som hos den väl mottagna Z900RS, i en ny och fantasifull riktning har även Z900RS CAFE sina rötter hos Z1 från 1972. En djärvare färg och grafik samt en aktivare, mer framåtlutad körställning tack vare sitt svarta nedåtriktade styre skapar en helt ny attityd. 

Ett steg från standard med lågt styre skapar en sportig körställning som matchas med liten toppkåpa och sportig sadel med racinginspirerad bakdel.

Gjutna ekerhjul ger känslan av traditionella ekerhjul medan fokus på detaljrikedom visar sig med smarta motordetaljer och en stilren övergripande design med väl dolda slangar och kablar för ett stilrent utseende. 

Z900RS CAFE är utrustad med KTRC traction control, assist- och slirkoppling samt lättvikts-,fackverksram, 41mm upp-och-ner-vänd framgaffel och horisontell back-link bakfjädring som ska säkerställa att hantering och prestanda håller en hög, modern standard.

LED-strålkastare fram tillsammans med det Z1-inspirerade LED-bakljuset står för belysningen samtidigt som traditionella hastighetsmätare och varvräknare kompletteras med en central LED-instrumentering som ger dig den vitala informationen som krävs. 

Självklart kommer Z900RS CAFE bara vara startpunkten för vidare personifiering. Ett stort utbud av Kawasaki originaltillbehör kommer finnas tillgängligt för att sätta en mer personlig touch på den vintagegröna maskinen.

Vi är mycket glada för det fina mottagandet Z900RS fick världen över när den lanserades för några veckor sedan” berättar Ansvarig för Kawasaki Motors Europe, Morihiro Ikoma. 

Z900RS CAFE utvidgar RS-familjen och erbjuder och personifierar taglinen True Spirit. Kawasaki har tagit tid på sig att träda in i Modern classic-segmentet men väntan har varit väl värd. Z900RS CAFE och Z900RS har ett unikt arv och autencitet som särskiljer dem som äkta vara”.