Under internationella motorcykelmässan EICMA visade Husqvarna åter igen upp sina numera välkända Vitpilen och Svartpilen-maskiner. Skillnaden mot tidigare år är att Vitpilen 701 och dess mindre syskon Svartpilen 401 och Vitpilen 401 äntligen börjar serietillverkas. Däremot får vi vänta ytterligare ett tag på Svarpilen 701, som fortfarande är på konceptstadiet.

VITPILEN 701

VITPILEN 701 är höjdpunkten för Husqvarnas återinträde inom landsvägsegmentet, om vi bortser från 701 Supermoto. Efter flera års väntan sedan den vi först såg den som prototyp 2015, har den nu nått produktionsstadiet och förväntas vara tillgänglig under de första månaderna av 2018. Det här är, enligt Husqvarna, en motorcykel för den sofistikerade stadsresenären, där VITPILEN 701 kombinerar perfekt underhållning, för såväl nybörjare och experter, med en enkel men progressiv design och en unik stil.

VITPILEN 701 är i mångt och mycket inspirerad av varumärkets svenska arv, och är en modern motorcykel med den senaste tekniken. Från fackverksramen till den kraftfulla encylindriga fyrtaktsmotorn eller standard WP-fjädringen och Brembo-bromsar, är denna maskin kittad med en hel del påkostade komponenter.

VITPILEN 701 HÖJPPUNKTER:

=> Enkel men progressiv design

=> Krom-molybden stålrörsram

=> 75 hk 1-cylindrig fyrtaktsmotor

=> Högkvalitativa komponenter och teknik som standard

=> Ride-by-wire-gasreglering och antispinn

=> Omkopplingsbar ABS

=> Slirkoppling

=> Omfattande utbud av Husqvarna-tillbehör

SVARTPILEN 701 CONCEPT

SVARTPILEN 701 som konceptmaskin är en ”mörk” landsvägsutforskare som är fri från överskott och reducerad till sin enklaste form. Denna maskin syftar till att vädja till en ny generation motorcyklister som föredrar en enklare, tidlös design. Med en tekniskt avancerad 4-takts encylindrig motor som är inrymd i en avklädd men progressiv layout som kombinerar prestanda med en autentisk stil. En modern och innovativ nakenmodell som väntar på att erbjuda en rå och spännande upplevelse på två hjul.

På EICMA passade Husqvarna även på att visa upp VITPILEN 401 och SVARTPILEN 401. Båda dessa modeller kommer att finnas tillgängliga hos auktoriserade Husqvarna-återförsäljare från februari 2018, medan produktionsmodellen VITPILEN 701 kommer att dyka upp under mars 2018.