KTM:s sporttouringmaskin har plockat det bästa från 'The Beast'; KTM 1290 SUPER DUKE Rs fenomenala motorprestanda, väghantering och racebaneförmågor har här förts in i en maskin som är skapt för att vara lika bra på erbjuda god komfort då den käkar mil som den är på att hantera kurvorna på den kurvigast av vägar.

Med den senaste generationens 1,301cm3 75 ° V-twin LC8-motor från sitt potenta "R"-syskon, introduceras insugsventiler av titan och en ny motorprogramvara för att leverera 175 hästkrafter och 141 Nm vridmoment som bäst.

Förändringar för 2019 års GT återfinns hos instrumenteringen med sin 6,5 tums TFT-skärm, placerad bakom det nya aerodynamiskt utvecklade kåpglaset med flera höjdpositioner och förbättrad enhands justerbarhet. Fullfärgskärmen har utvecklats för att synas bra även i direkt solljus. Motorcykelns olika menyer och omfattande funktioner sköts av den upplysta menykontakten, på vänster styrhalva där även farthållarens reglage återfinns.

Längst fram i fronten sitter en ny LED-strålkastare. Den centrala aluminiumkylelementet innehåller sex framåtriktade ljusdioder medan ytterligare LED-lampor står för ljuset vid körning i dagsljus (DRL) för att säkerställa att motorcykeln uppfattas bättre av andra trafikanter. När körningen fortsätter efter solnedgången, ger LED-kurvljusen, som sitter monterade hos bränsletankens spoilers extra skarpt ljus i innerkurva.

Den senaste generationens semi-aktiva WP-chassi är det hittills mest sofistikerade setup som någonsin erbjudits på en KTM, med analysgivare som automatiskt anpassar sig till vägförhållandena, så att den nya KTM 1290 SUPER DUKE GT alltid erbjuder noggrant avvägd hantering - oavsett last eller vägbanans beskaffenhet. Förare, passagerare, bagage eller alla tre, fjäderförspänningen hos GT kan justeras för motorcykelsn last med en knapptryckning – inga verktyg krävs. Fingertoppskontroll styr även valet av dämpning för att passa humöret och vägen: Komfort, landsväg och Sport.

Två färgalternativ - vit eller svart - finns tillgängligt och på vardera sidan av bränsletankens spoilers finns också nya förvaringsutrymmen, vilket ger enkel åtkomst till viktiga små föremål, till exempel nycklar eller kort/pengar till vägtullarna. Den ena sidan är utrustad med ett USB-uttag för laddning av dina favoritprylar under körning, och eluppvärmda handtagsgrepp är standardmonterade.

KTM MY RIDE smartphone-anslutning lägger också till en annan typ av komfort, eftersom 2019 KTM 1290 SUPER DUKE GT nu är navigatorredo för instruktioner på instrumentskärmen och ljudkommentarer på 5 språk, via en separat tillgänglig app. Dessutom finns möjligheten att ta emot eller avvisa inkommande samtal med uppringnings-ID som visas tillsammans med alternativet att växla mellan olika ljudspår på din favoritmusikspellista.