Ducati har presenterat ett nytt färgschema för 2020 års Monster 1200 S. För den kommande säsongen kommer den italienska tillverkarens mest ikoniska nakenmodell med en "Black on Black"-lackering med alternerande glanssvarta och mattsvarta delar. Monster 1200 S kommer också att finnas kvar i traditionellt Ducatiröd.

Monster 1200 kommer med en aktuell Testastretta 11 ° DS-motor som uppges leverera 147 hk vid 9 250 varv/minut och en linjär vridmomentkurva; där kraften hanteras säkert hela tiden av Ride by Wire-systemet och kontrollenheten med kurv-ABS, antispinn- och Wheelie-kontrol-funktioner.

Den exklusiva S-versionen skärper Monster-prestandan till en ännu häftigare nivå tack vare en 48 mm Öhlins-framgaffel och en Öhlins-stötdämpare, båda fullt justerbara. Fantastisk bromsning tillhandahålls av två 330 mm Brembo-skivor fram som samarbetar med Brembo M50 monoblock-bromsok. Monster 1200 S har också hjul med tre Y-ekrar, en kolfiber-framskärm, en strålkastare med DRL (Daytime Running Light) och LED-indikatorer. Quick-shifter (upp- och ner) är också standard.

Monster 1200 S med den nya "Black on Black" -lackeringen kommer att finnas tillgängliga hos Ducati-återförsäljare från slutet av september.