I år firar BMW:s berömda GS-modeller 40-årsjubileum. Modellserien började tillverkas år 1980 med introduktionen av BMW R80GS och har sedan dess utvecklats till en familj med flera modeller som konsekvent ligger högt upp i försäljningslistorna.

För att högtidlighålla detta jubileum har BMW valt att presentera trion av specialmodeller: F750GS, F850GS och F850GS Adventure 40 Years GS Edition.

Alla tre GS-maskiner har förärats med en speciallackering i gult, svart och silver - ett färgschema inspirerat av slutet av 80-talets R100GS humle-lackering - tillsammans med matchande jubileumsmärke.

Andra jubileums-uppdateringar hos BMW F 750 GS, BMW F 850 GS och BMW F 850 GS Adventure inkluderar nya LED-blinkers som standard och en USB-laddningsenhet längst fram till höger om instrumenteringen. ABS Pro och DTC (Dynamic Traction Control) är nu också standard för ökad säkerhet.

För att toppa det hela uppgraderade BMW sin lista över tillbehör och komponenter som tillval från fabriken, inklusive förbättrade körlägen som tillval, GPS-hållare och ett sänknings-kit bestående av låg sadel och sänkt fjädring.