Honda har lämnat in patentansökningar som allt av dömma visar en elektrisk motorcykel baserad på nakenmodellen CB125R.

HONDA-patent avslöjar en ny elmotorcykel som ser ut att vara baserad på den befintliga CB125R. Skisser från patentansökan visar en Neo Sports Café-inspirerad motorcykel med många chassidelar som ser ut att vara hämtade direkt från CB125R. Motorcykelns ram, fjädring och bromssystem ser praktiskt taget oförändrat ut från ursprungliga modellen. Den stora skillnaden är att den nya modellen ska vara eldriven. 

Motorcykelns hjärta ser ut att vara en mycket liten, lätt elmotor som ryms i CB125R slimmade chassi. Givetvis kommer det krävas en del smärre anpassningar hos ramen för att rymma motor och batterier, men allt i allt är det mesta anmärkningsvärt bekant.

Genom att Honda tar en befintlig modell och förvandlar den till en ny eldriven maskin sparas en massiv bit från utvecklings- och designbudgeten för en helt ny elektrisk modell. 

Några fakta om motor eller batterienheten är inte kända i nuläget. Gissningsvis lär effektuttaget inte vida överstiga toppeffekten hos CB125R (9,8kW/13.3hk). När och om vi får se modellen som färdig motorcykel ute i verkligheten är oklart i skrivande stund.