Ducati har presenterat nya Ducati Multistrada V4 Rally, som är designad för att tillfredsställa även de mest krävande resenärerna som vill nå destinationer längre bort än någonsin förr, med eller utan passagerare.

Ducati lyfter fram förbättrad komfort för förare och passagerare och större räckvidd, tack vare en 30-liters bränsletank och den nya utökade de-aktiveringsstrategin, för första gången hos en serieproducerad motorcykel, som stänger av de bakre cylindrarna, även under körning.

Modellen har även fått bättre offroadegenskaper, med 200 mm fjädringsväg, generösare markfrigång och avancerat Enduro Riding Mode med dedikerat Power Mode.

Nya Ducati Multistrada V4 Rally kommer att erbjudas i tre olika versioner: Adventure Radar, utrustad med adaptiv farthållare och dödavinkel-detektion, Adventure Travel & Radar, som kommer med sidoväskor i aluminium, uppvärmda handtagsgrepp och förar- och passagerarsadel, medan Full Adventure kompletterar kommer med en homologerad Akrapovič ljuddämpare och ett främre stänkskydd i kolfiber, uppe på allt godis som är samma som hos Adventure Travel & Radar.

För att ytterligare öka räckvidden kan motorstyrningssystemet stänga av bakre cylindrarna under cruising. Hos nuvarande Multistrada V4 S kan finns denna funktion på tomgång, för att hjälpa till att minska temperaturen hos bakre cylindrarna och därmed förbättra förarens komfort. Rally tar detta ett steg längre genom att deaktivera de bakre cylindrarna under cruising och automatiskt starta upp igen vid gaspådrag.

Komforten för förare och passagerare påstås vara förbättrad jämfört med de andra Multistrada-modellerna. Kåpglaset har designats om (storlek ökad med 40 mm i höjd och 20 mm i bredd), bakpartiet har förlängts och sidoväskfästena har flyttats längre bak för att erbjuda mer benutrymme åt passageraren, som även kan njuta av fotpinnar med kraftigare gummiinlägg. Dessutom, tack vare tillgången på sadlar i olika höjder för både förare och passagerare och den sänkta fjädringssatsen, kan Multistrada V4 Rally anpassas för att passa många olika förare och passagerarkombinationer.

"Rally"-modellen av Multistrada V4 är en motorcykel som är skapt för att ytterligare förbättra dess förmåga att ta sig fram på alla typer av vägar, särskilt de som inte är asfalterade. Modellen kommer med semiaktiv fjädring, där fjädringsvägen har ökat till 200 mm, vilket även ger högre markfrigång. Dessutom kommer den med ett nytt Power Mode dedikerat till offroadkörning, bredare fotpinnar för föraren med en mer markerad profil och avtagbar gummiinsats och där Skyhook DSS EVO lär vara ännu mer exakt och effektiv. Multistrada V4 Rally kommer vidare med en Autoleveling-funktion, som ska garantera en konstant anpassning när konfigurationen av förare, passagerare och bagage ändras, för att alltid hålla fordonets egenskaper oförändrade. Offroadbenägenheten ökar ytterligare hos Multistrada V4 Rally som kommer i standardutförande med lätta trådekrade fälgar och förstärkta motorskydd.

Med den nya 30-liters aluminiumtanken lär det vara möjligt att öka avstånden som kan köras mellan tankstoppen.

LÄNK: Mer om nya Multistrada V4 Rally

Cirkapris i Sverige: 290.000 sek

Cirkapris i Norge: 359.000 nok