Efter att ha legat i topp på försäljningslistorna i ett decennium behöver MT-07 inte någon större presentation. Till 2023 kommer modellen, liksom dess mindre syskon MT-125, med en ny TFT-instrumentering som erbjuder fler finesser än tidigare.

Den uppgradering som sticker ut mest är den nya 5-tums TFT-färgskärmen med två olika skärmteman att välja mellan. Street-temat har en modernare layout med en varvräknare av stapeltyp upptill och digitala hastighets- och växelvalsindikeringar – medan Touring-temat har en mer konventionell cirkelformad varvräknare i analog stil till höger om skärmen och digital hastighetsmätare till vänster.

Förare som laddar ned Yamahas kostnadsfria MyRide-app till sin smartphone kan ansluta till CCU-enheten på senaste MT-07 via Bluetooth och se aviseringar om inkommande samtal, e-post och meddelanden på den nya TFT-instrumenteringen.

Systemet har också en inställning där det kan meddela föraren om eventuella tekniska problems om upptäcks på MT-07 och det kan skicka ett meddelande via e-post till en motorcykelåterförsäljare eller till någon annan kontakt som föraren har ställt in.

MyRide-appen har också många andra användbara funktioner, bland annat övervakning av motorcykelns viktigaste funktioner, spårning av den körda rutten och registrering av körd sträcka, acceleration, topphastighet, lutningsvinkel och mycket mer. Data kan delas på sociala medier.

För att underlätta montering av en quickshifter är den senaste MT-07 förberedd med den elektronik som behövs.

2023 års MT-07 och 35 kW MT-07 kommer att finnas tillgängliga i färgerna Cyan Storm, Icon Blue och TechBlack.

Även MT-125 har uppgraderats för 2023 med en ny 5-tums TFT-färginstrumentering med smartphone-uppkoppling. Systemet har identisk design som hos MT-07, men det finns bara ett visningstema –Street Theme. När Yamahas MyRide-app har hämtats till förarens smartphone och är länkad till MT-125:an kan föraren se aviseringar om inkommande samtal, e-post och meddelanden på färgskärmen.

För 2023 har dessutom MT-125:s utrustningsnivå förfinats ytterligare med ett nytt antispinnsystem. MT-125 kommer att finnas tillgänglig i Cyan Storm, Icon Blue och Tech Black.