Inför 2023 har Ténéré 700 och Ténéré 700 Rally Edition fått ett antal viktiga uppgraderingar och och finesser som tillför ett mervärde till hela paketet. Dessutom kommer det att finnas en 35 kW-version av Ténéré 700 (ej rally).

Både Ténéré 700 och Ténéré 700 Rally Edition kommer med ny 5-tums TFT-instrumentering, där det går att välja mellan två olika skärmteman. I ”Explorer”-skärmläget ligger fokus på varvtalsskalan medan ”Street”-skärmen har ett mer traditionellt utseende med analoga runda visartavlor. Kommunikationsstyrenheten (CCU) möjliggör anslutning till smarttelefon, och ger full koll på inkommande aviseringar och samtal, e-postmeddelanden och textmeddelanden på TFT-skärmen.

 

Den föregående modellens ABS-system hade ett urval av ON- och OFF-lägen, och för 2023 är både Ténéré 700 och Ténéré 700 Rally Edition utrustad med ABS med tre lägen som redan finns på World Raid-modellen. Det här systemet gör att föraren kan välja Allt PÅ, Framhjul PÅ bakhjul AV; och Allt AV. Framhjul PÅ bakhjul AV är konstruerat för att användas för medelsvår terrängkörning där greppet inte är konstant, medan Allt AV är lämpligt för mer extrem terrängkörning.

 

Ténéré 700 och Ténéré 700 Rally Edition är förkopplade för ett quickshifter-system som nu finns som Yamaha-originaltillbehör.

För bättre hållbarhet har frambromshandtaget gjorts så att det tål oavsiktlig skada. Andra uppgraderingar inkluderar ett nytt USB-uttag i stället för den föregående 12 V-designen liksom LED-blinkers.

 

700 Rally Edition

Finns även som 35 kW-version**

5-tums TFT-mätare med två teman

Anslutningsmöjlighet för smarttelefon

ABS med tre lägen

Nya färger och grafik – Icon Blue och Tech Kamo (Ténéré 700) 

USB-uttag

LED-blinkers

Ny design för bromshandtaget

Qucikshifter-förkoppling

**Gäller endast Ténéré 700 och Ténéré 700 Rally Edition och kan bara beställas med full effekt, men är homologerad för omvandling.