De nya kåporna hos nya R125 har ärvts från R1 och R7. Modellen kommer som standard med LED-strålkastare, dubbla LED-positionsljus och M-formad nos.

Deltabox-ramen har racingutvecklad Supersport-geometri med 41 mm KYB upp-och-nervänd framgaffel och länkfjädring bak. Placeringen av fotpinnar, sadel och styre ger en sportig körställning. 

Den nya 5-tums TFT-instrumenteringen med smartmobilanslutning via Bluetooth håller dig informerad och i kontakt med omvärlden. Den finns med två olika grafiska teman: Föraren kan välja tema "landsväg" eller "bana" för att passa olika körsituationer. Temat "landsväg" har en central digital hastighetsmätare och en varvräknare av stapeltyp samt där området längst ner rymmer varningslampor för blinkers/helljus/temperatur. Temat "bana" är mer avskalat med en central varvtidsklocka med 25 varvs minne och varvräknare.

125-kubiks EURO5 fyrtaktsmotorn kommer med Yamahas effekthöjande teknik med variabel ventilstyrning (VVA) som ger goda prestanda i alla hastigheter och med antispinnsystemet och assist och slir-kopplingen blir köregenskaperna säkrare under acceleration och bromsning.