Efter tidigare succén. Nu släpps en ny, begränsad upplaga om två gånger 25 nakna motorcyklar med exklusiv BRABUS-design i de två färgerna "Onyx Black" och "Diamond White".

Den första BRABUS-motorcykeln presenterades i februari 2022. Den kom i två färger och var begränsad till 77 motorcyklar av varje. Samtliga 154 exemplar av BRABUS 1300 R såldes på mindre än två minuter. Den andra upplagan, Edition 23, bestod av två gånger 145 motorcyklar eller totalt 290 motorcyklar och sålde slut i stort sett lika snabbt. Plattformen i båda fallen tillhandahölls av KTM 1290 SUPER DUKE R EVO.  

BRABUS 1300 R MASTERPIECE 3BRABUS-serieproduktionen närmar sig nu sitt slut. Exklusiva BRABUS 1300 R MASTERPIECE EDITION finns tillgänglig som ett avsked till denna fascinerande hypernakna motorcykel: en serie om två gånger 25 noggrant förädlade motorcyklar i färgerna "Onyx Black" och "Diamond White", som får ännu mer extravaganta utseenden med utvalda detaljer i färgen "Frozen Gold" samt ett ännu mer omfattande kolfiberpaket.

BRABUS 1300 R MASTERPIECE 4

Motorcyklarna drivs av en V-twin med en angiven toppeffekt på 132 kW / 180 hk och sägs nå en topphastighet på 270 km/h. Den runda LED-strålkastaren omges av en BRABUS kolfiberkåpa. Även framskärmen är också tillverkad av detta högteknologiska kompositmaterial. Modellen kommer även med noggrant placerade guldelement, exempelvis motorcykelns BRABUS Monoblock Z smidda hjul med polerade sektioner, de dekorativa ringarna runt de två ljuddämparna, "1 OF 25" Sign of Excellence-märket på tanken samt BRABUS MASTERPIECE-märket på sadeln.

BRABUS 1300 R MASTERPIECE 6

WP semi-aktiv fjädring säkerställer bestämt sportigt och säkert hanterande. I AUTO-läge anpassar den sig automatiskt till väg- och körförhållandena. Vid en knapptryckning kan föraren även manuellt välja mellan olika inställningar som sträcker sig från avslappnat bekvämt till en fastare inställning, lämplig för ett gäng varv på racebanan. Det finns också olika tillgängliga lägen för motorstyrsystemet som modifierar effektleveransen i fem steg.

BRABUS 1300 R MASTERPIECE 7

Varje MASTERPIECE EDITION levereras med exklusiva tillbehör. Dessa inkluderar ett skräddarsytt överdrag samt en golvmatta i BRABUS 1300 R-design. Självklart kommer båda med guldiga BRABUS MASTERPIECE-emblem. Nycklarna till varje motorcykel kommer i en exklusiv kolfiberlåda med logotypen för denna begränsade upplaga. Dessutom får var och en av de femtio ägarna av denna motorcykel möjlighet att njuta av en exklusiv guidad tur på BRABUS fabrik i Bottrop.

BRABUS 1300 R MASTERPIECE

BRABUS 1300 R MASTERPIECE EDITION säljs för 41 930 euro (exklusive moms).

BRABUS 1300 R MASTERPIECE 12

BRABUS 1300 R MASTERPIECE 11

BRABUS 1300 R MASTERPIECE 10

BRABUS 1300 R MASTERPIECE 9

BRABUS 1300 R MASTERPIECE 8