GSX-8R är det senaste tillskottet i GSX-S-familjen där Suzuki menar att designen är en nytolkning av Suzukis långa sporthojshistoria, med en aggressiv, framåtsträvande, kompakt och välbalanserad utstrålning.

En ny och spännande tolkning av modern sporthojsdesign, prestanda och körglädje. Det är en lättkörd, kvick och smidig allroundmaskin som ger dig en härlig körupplevelse i stan, på motorvägen och allt däremellan, oavsett din ålder och erfarenhetsnivå.

GSX800FRQM4 action 72 scaled

Den helkåpsförsedda modellen bygger vidare på nakenmodellen GSX-8S. 

LÄNK: PROVKÖRNING AV GSX-8S

GSX800FRQM4 action 68 scaled

Suzukis kompakta parallelltwin på 776 kubik, kommer med 270-graders vev och två balansaxlar 90 grader isär mot vevaxeln. Konstruktionen som kallas Suzuki Cross Balancer ska minimera graden av vibrationer och ge en jämn motorgång, plus att motorn har kunnat göras lättare och kortare. Motorn uppges producera 83 hk som bäst vid 8500 varv/minut, med motorn monterad i den välbekanta stålrörsramen. Precis som GSX-8S får den också tre körlägen (A, B, C). Den kommer även med fullfärgs-5-tums TFT-instrumentering.

GSX800FRQM4 action 32 scaled

GSX-8R kommer med de senaste förarhjälpmedlen i elektronikpaketet Suzuki Intelligent Ride System (S.I.R.S.), som tvåvägsquickshifter, elektronisk gasreglering, antispinn, körlägesväljare, ABS, lågvarvsassistans och snabbstart.

suzuki gsx 8r motor

Med standardmonterad tvåvägsquickshifter växlar man både upp och ner utan att använda kopplingshandtaget.

GSX800FRQM4 YSF right 1024x683

Frambromsen kommer med dubbla radialmonterade fyrkolvsok från Nissin och 310 mm flytande bromsskivor, och baktill sitter en 240 mm skiva med ett enkolvsok.

GSX800FRQM4 action 81 scaled

– Fram sitter en inverterad KYB-framgaffel med 130 mm fjädringsväg och stabila dämpningsegenskaper anpassade både för snabb och aktiv körning på kurviga småvägar och mer avslappnade långturer.

GSX800FRQM4 action 75 scaled

– Den justerbara bakdämparen kommer också från KYB och påverkas av svingarmens rörelse via ett länkage. Dämparens grundinställningar uppges vara optimerade för stabilitet rakt fram och smidig kurvtagning, även med en passagerare bakpå.

GSX800FRQM4 action 65 scaled

– Kraftig men lätt aluminiumsving med unik utformning sägs förstärka styvheten och bidra till hojens smidiga, stabila och bekväma köregenskaper.

– Upprätt och naturlig körställning för maximal kontroll och komfort.

– Bränsletanken rymmer 14 liter.