Italienska NCR har presenterat sina nya läckerbitar, M4 och M4 One Shot, som i ett inledningsskede är homologerade för den amerikanska marknaden för att sedan följas av lanseringen på den europeiska marknaden.

Den luftkylda M4 från NCR levereras med en titanram tillsammans med en hel del delar tillverkade av kolfiber, såsom bland annat: bensintank, hjul, kombi-instrumentet, luftburk och oljekylaren.

Med hjälp av en USB-försedd dator och ensärskild programvara kan du snabbt och enkelt ansluta till motorcykelns elsystem för att kontrollera och justera mängder av parametrar.

NCR-M4-Carbon-Left-Side-tank-Close-up

NCR M4 är fullspäckad med exklusiva detaljer: frästa gaffelkronor och framgaffeldetaljer, Brembo-bromsar med radiella bromscylindrar och radiellt monterade bromsok samt fjädringskomponenter från Öhlins såväl fram som bak.

ncr-m4-left-side

NCR M4 är dessutom redan från början utvecklad för att kunna anpassas efter olika personers personliga önskemål. Om du så önskar kan du förse den nakna modellen med en mini, halv eller helkåpa. Samma sak kan göras med stjärtpartit. Den standardmonterade bakramen av titan kan enkelt bytas mot en bakdel av kolfiber för antingen gatubruk eller racing. Målet var att kunna byta från landsvägsskrud till racingstuk på mindre än fem minuter.

NCR-M4-Carbon-Front

NCR M4 finns i två versioner:

NCR M4 har en luftkyld 1100cc Ducati EVO-motor som uppges erbjuda 107 hk vid 7500 rpm och ett vridmoment på 115 Nm som bäst. Den sägs väga in på en vikt av 130 kg med olja och batteri inkluderat.

Det amerikanska priset ligger på 49.900 amerikanska dollar plus skatter, frakt och återförsäljarens monteringsavgifter.

NCR-M4-Carbon-Right-Rear-1

NCR M4 One Shot kommer med en NCR 1200 modifierad Ducati EVO 1100 motor komplett med vevstakar av titan, högkompressions 102mm kolvar och NCR-EVR slirkoppling. NCR M4 One Shot uppges ge 132 hk vid 8700 rpm och ett vridmoment på 143 Nm på topp. Vikten är angiven till 126 kg.

NCR-M4-ONE-SHOT

 

Priset för den amerikanska marknaden är satt till 69.900 amerikanska dollar plus tillämpliga skatter, frakt och återförsäljarens monteringsavgifter.