Under lördagen presenterade Indian Motorcycles sina tre nya modeller inför tusentals motorcykelfans på plats i Sturgis Motorcycle Museum and Hall of Fame i centrala Sturgis. Presentationsceremonin med tillhörande party signalerar förnyandet av legendariska Indian.

2014 Indian Chief Classic

Classic 1
Den nya Indian Chief är en cruiser formad ur ärvda klassiska designelement och ändå med en avancerad design, konstruktion och teknik. Den har stänkskärmar med neddragna sidor, sadel av äkta läder, klassisk tankmonterad instrumentering, droppformad tank och det belysta klassiska Indianhuvudet i fjäderskrud på framskärmen. 2014 Indian Chief Classic levereras som standard med en mängd funktioner, nyckellöst tändningslås, ABS, farthållare, elektroniskt gasreglage, dubbla avgasrör med utjämningskammare, kromade ekerhjul, dolda bromsok, gjuten aluminiumram med integrerad luftrenare och mycket mera.

Indian Chief Classic drivs, som alla 2014 Indian Chief-modeller, av den från grunden helt nykonstruerade Thunder Stroke™ 111-motorn. Motorn med sina 1811 kubikcentimeter (111 kubiktum) uppges erbjuda 161 Nm (119 ft-lbs) vridmoment på topp. Thunder Stroke 111-motorn är en 49-graders, luftkyld V-twin med en 6-stegad växellåda där 6:e växeln är en överväxel.

2014 Indian Chief Vintage

Indian Vintage-Indian_Red_Lsideprofile
Den nya Indian Chief Vintage erbjuder sidoväskor av läder med läderfransar och snabbfästen, kromade skyddspaneler på främre och bakre stänkskärm, Vintage-märken på framskärmen och en vindruta med snabbfästen för lätt installation och borttagning. Den har samma premium standardfunktioner som Indian Chef Classic och uppvisar samma ikoniska design som stänkskärmar med neddragna sidor, kromade ekerfälgar, vita däcksidor, tankmonterad instrumentering och omfattande kromdetaljer. Den drivs också av den nya Thunder Stroke 111-motorn.

 

2014 Indian Chieftain

Chieftain 7
En ny unik modell från Indian Motorcycle, 2014 års Indian Chieftain, behåller den legendariska Indian Chief-formgivningen. Till skillnad från alla Indian Motorcycles, som någonsin tillverkats, har Chieftain en framgaffelmonterad halvkåpa med integrerade strålkastare. Den elektriskt manövrerbara vindrutan sägs vara branschens första på en gaffelmonterad kåpa. Standardfunktioner som inkluderar hårda sidoväskor med fjärrlåsning och snabbfästen, en högeffekts ljudanläggning med integrerad smartphone-anslutning (Bluetooth) och ett trådlöst övervakningssystem för aktuellt däcktryck.

"När vi förvärvade Indian Motorcycle för två och ett halvt år sedan ville vi fånga hjärtat, själen och det legendariska arvet i detta ikoniska amerikanska varumärke och sedan införliva det med oöverträffad design och en teknik i toppklass. I lördags kväll visade vi upp tre nya, fantastiska Indian Chief-modeller som representerar resultatet av vår resa och framtiden för detta varumärke. Det var en triumfartad dag för oss alla och jag vet att motorcykelentusiaster runt hela världen stolt förenar sig med oss för att fira Indian Motorcycle, ", sa Scott Wine, CEO för moderbolaget till Indian Motorcycle, Polaris Industries Inc.

1901
För att hylla Indian Motorcycles arv kommer de första 1901 exemplaren av nya Indian Chief som rullar ut från Indians monteringsfabrik i Spirit Lage, IA, att förses med ett emblem i begränsad upplaga. Numrerad mellan nummer 1 och 1901 kommer dessa sällsynta motorcyklar att spegla året då Indian startades av Oscar Hedstrom och Georg Hendee i Springfield, MA.

-Vi har varit mycket noggranna med att hedra Indian Motorcycle's mångfacetterade historia och samtidigt etablerat en grund för vad som komma skall. De lyckliga få som köper dessa till antalet begränsade motorcyklar kommer verkligen att äga ett stycke historia, som på en och samma gång representerar Indian's rika förflutna och dess gränslösa framtid, sa Polaris vicepresident för motorcyklar, Steve Menneto.

Tillgänglighet
Indian Motorcycle lägger till återförsäljare över hela USA samt även globalt, och planerar att ha 125-140 nordamerikanska och 70 internationella återförsäljare i slutet av året. Hela raden av 2014 års Indian Chief-modeller är tillgängliga för beställning nu och kommer att ankomma europeiska återförsäljare i oktober tillsammans med ett omfattande sortiment av kläder, delar och tillbehör.

Besök www.indianmotorcyclesweden.com för att leta reda på en återförsäljare i din närhet och för att se hela utbudet av kläder, delar och tillbehör.