Harley Davidson är inne i slutskedet med utvecklingen av en ny 500-kubiksmodell - och en elmodell kan också vara på väg, enligt Harley Davidsons höjdare Matt Levatich.

De mest inbitna traditionalisterna återhämtar sig antagligen fortfarande från nyheten om att de senaste modellerna från Harley-Davidson är delvis med vätskekylning. Nu kommer nästa överraskning från den amerikanska tillverkaren. I planerna för framtiden finns en 500-kubiks Harley Davidson och enligt Matt Levatich finns även möjligheten att elektriska modeller dyker upp så småningom.

Enligt Matt Levatich, President and Chief Operating Officer hos Harley-Davidson är 500-kubikaren i slutskedet av sin utvecklingsfas, och snart redo för att möta marknaden. Detaljerna är knapphändiga, men Levatich, som själv har kört modellen, avslöjar att den är lättkörd, smidig, har en låg sadelhöjd och bra gasrespons och rejäla bromsar. Dessutom lär den se bra ut, "det är en Harley" och den kommer att hamna i en bra prisnivå.

I samband med sitt tal under företagets 110 -årsjubileum i Milwaukee meddelade Levatich också att det fanns möjligheten för elektriska Harley-Davidsons i framtiden. Mer än så ville han inte avslöja...