Kawasaki har publicerat de första officiella bilderna på sin nya J300 maxiskoter, som är företagets första skoter för den europeiska marknaden.

Utvecklad av ett särskilt Kawasaki designteam, i samarbete med företagets strategiska samarbetspartner Kymco, är den nya J300-skotern med för Kawasaki typiska designelement, som Mr Fukumoto , chef för Kawasakis designavdelning kommenterar: " Det var av stor vikt att vårt första steg in på den europeiska skotermarknaden bör vara med en maskin som förkroppsligade Kawasakis hypermoderna design. Vi är glada över att vi har uppnått detta med designen hos nya J300".

KawaScooter1

Bokstaven "J" i modellbeteckningen uppges stå för "Jyounetsu" vilket innebär passion på japanska. Mr Fukumoto förklarar vidare att utformningen av J300 har skett med samma passion som för Kawasakis andra viktiga nya modeller för 2014-säsongen.

KawaScooter2

Skotern har framställts med fokus på att täcka upp Europas behov av snygga, lättkörda och pålitliga skotrar, där J300 ska komplettera Kawasaki-sortimentet vid sidan om exempelvis deras populära ER-6 och Versys-maskiner.

Kawascooter3

Modellen kommer att presenteras på motorcykelmässan EICMA den 5 november, och finnas tillgänglig hos Kawasakis europeiska återförsäljare i slutet av 2013.