Förra veckan kunde du läsa om att Ducati inom kort kommer att presentera företagets häftigaste serietillverkade motorcykel någonsin, Ducati 1199 Panigale R Superleggera. Superleggera-modellen är en ultraexklusiv version av Ducati 1199 Panigale R, som förädlats med mängder av detaljer av titan, magnesium och kolfiber. Idag öppnas webbsidan för det som internt hos Ducati kallas "Project 1201". Här intill kan du se den första bilden på motorcykelns olika komponenter.

Ryktet säger att modellens vikt, i jämförelse med Panigale R, minskat med 18 kilogram, och då ska vi inte glömma att Panigale R redan är den lättaste serietillverkade sportmotorcykeln från Ducati någonsin.

Den kraftigt uppdaterade 1199-kubiks Superquadromotorn lär nu erbjuda imponerande 220 hästkrafter på topp. Andra godsaker som modellen uppges vara kittad med är det exklusivaste fjädringskomponenter du kan tänka dig från Öhlins och minst sagt häftiga Brembo-bromsar, men den verkligt stora nyheten lär vara att Ducati 1199 Panigale R Superleggera kommer med nästa generations elektroniksystem. Systemet sägs vara en kopia av den elektronik som används av Ducati Corse i Superbike-VM och MotoGP. Bland annat kommer Superleggerans elektronikpaket vara med Ducatis första wheelie-styrsystem för gatbruk och är ett direkt svar på Aprilias APRC-paket.

I likhet med lanseringen av Ducati Desmosedici RR kommer endast förvalda "Ducatister" ges möjlighet att äga en av de 500 Panigale R Superleggera som kommer att tillverkas. De utvalda kommer att få en speciell kod från sina lokala återförsäljare, som sedan gör det möjligt för dem att beställa en Superleggera från Ducati. Priset lär gissningsvis hamna på omkring 400.000 kronor.

Mer info kommer att publiceras på project1201.ducati.com, med start den 10 oktober (läs idag).