Nästa vecka äger motorcykelmässan EICMA rum i italienska Milano, och om några veckor är det dags för Tokyo Motor Show. Inför den japanska mässan har Suzuki visat upp några konceptmodeller som visar vad som kan komma i framtiden, bland annat turboladdade RECURSION och eldrivna EXTRIGGER.


Med sin nya vätskekylda 588-kubikcentimeters två-cylindriga motor kanske Recursion inte tycks vara något märkvärdig. Men något som kanske får dig som gillar motorcyklar med attityd att höja på ögonbrynen är att motorn är med turbo.

suzuki-recursion-concept

Suzuki själva menar att turbon gör att Recusion blir en stark men samtidigt mycket lätt sportmotorcykel med fördelaktiga köregenskaper. Samtidigt anger Suzuki att konceptmodellen stoltserar med imponerande låg bränsleförbrukning.

recursion2

 

Recursion3

 

 

Eldrivna Extrigger är en liten smidig och supermotostukad maskin som fått den slimmade elmotorn från elskotern e-let. Även om maskinen kan tyckas se ut som en leksak är den kittad med aluminiumram, upp-och-nervänd framgaffel, bromsskivor fram och bak.

suzuki-extrigger-concept

Namnet EXTRIGGER är myntat från EX, vilket står för Electric CROSS (X) medan TRIGGER, står för "en chans". Suzukis önskan är att ge människor en chans att bli intresserade av motorcyklar med denna modell.

extrigger2

 

extrigger3

 

extrigger4